Is jouw organisatie klaar voor de toekomst?

Hoe ga jij om met de snelle technologische ontwikkelingen van nu?
Is jouw organisatie al future proof? Doe de test!

Wat is kunstmatige intelligentie?

Voor degenen die (nog) niet veel over deze technologie weten, zullen wij je helpen het te begrijpen. Je hebt waarschijnlijk gehoord over termen als: digitale transformatie, kunstmatige intelligentie (Ki), machine learning, deep learning, big data, etc. Al deze termen zijn verbonden met elkaar en ze zijn onderdeel van de technologische revolutie. De ontwikkelingen gaan zo snel dat de tijd is gekomen om echt iets te gaan doen met deze technologische mogelijkheden.

Kunstmatige intelligentie is moeilijk te definiëren. Wanneer je in Google de term Ki zoekt, krijg je veel verschillende resultaten met verschillende definities. Een definitie waar wij in geloven is: “Kunstmatige intelligentie is de intelligentie waarmee machines, software en apparaten zelfstandig problemen oplossen”. Bijvoorbeeld het vertalen van de ene taal naar de andere, analytics, robot schrijvers, virtuele ervaringen en zelf-rijdende auto’s. Wetenschappers hebben ontdekt dat computers op hun eigen manier kunnen leren met een paar gegeven instructies zoals algoritmen. Algoritmen zijn wiskundige instructies. Een algoritme is een set instructies voor het oplossen van een probleem of de voltooiing van een proces.

Het is niet de sterkste die overleeft, noch de meest intelligente die overleeft. Het is degene die zich het meest aan weet te passen aan veranderingen. -Charles Darwin

Wil je meer weten over dit onderwerp of zoek je een partner die je kan helpen bij de digitale transformatie binnen jouw organisatie? Laat het ons weten. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden en helpen je graag in dit proces.